2019. október 19. szombat Nándor

Hírek - Piac

Véglegesítés előtt hazánk energiastratégiája

„Magyarország hosszú távú energiastratégiája a véglegesítés fázisába érkezett” – jelentette be Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár hétfőn az Energiapolitika 2000 Társulat rendezvényén, melyről kedden tájékoztatta az MTI-t.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A 2030-ig tartó energiastratégiának garantálnia kell az ellátásbiztonságot, csökkentenie az energia-importfüggőséget, továbbá biztosítania kell, hogy Magyarország nemzetközi súlyával és erőforrásainak mértékével megfelelő arányban hozzájárulhasson a globális problémák megoldásához - fejtette ki Bencsik.

A stratégiai célok megvalósulásához növelni kell a megújuló energiaforrások felhasználását, az atomenergia szerepét, a fejleszteni kell a regionális energetikai infrastruktúrát, új energetikai intézményrendszert kell kialakítani, valamint az energiahatékonyság és energiatakarékosság fokozására van szükség.

További fontos feladat az állam szabályozó szerepének növelése, a fogyasztóvédelem megerősítése mellett a lakosság energiaszegénységének mérséklése, továbbá a kapcsolódó iparágak hazai fejlesztésének ösztönzése – mondta az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu