Új szabályozást tervez a Bizottság: ez minden állattartót érint

agrarszektor.hu2023. október 21. 17:03

Véleményezhető a Bizottság felhatalmazáson alapuló rendeletének tervezete. A takarmányokban található keresztszennyeződésekről szóló rendelettervezet szövege már elérhető, 4 hét áll rendelkezésére a nagyközönségnek, hogy véleményt nyilvánítson.

A Bizottság új szabályt készít elő, mely elsősorban a takarmánygyártókat, valamint rajtuk keresztül az állattartókat is érinti. A tervezet szerint az antimikrobiális hatóanyagok nem céltakarmányokban való keresztszennyeződésének harmonizált felső szintje a gyógyszeres takarmány hatóanyagának 1%-ában lenne limitálva. Ezen kívül a tervezet meghatározza a takarmányban található antimikrobiális hatóanyagok kimutatásának analitikai módszereit is. A tervezetet és mellékleteit angol nyelven ismerhetik meg az érintettek, és 2023. október 12.-től 2023. november 9.-ig véleményezhetik a Bizottság honlapján keresztül - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Címkék:
takarmány, európai-bizottság, szabályozás, állattartás, tervezet, takarmánygyártás, állattartó, bizottság, hatóanyag, takarmánygyártó,