2017. november 22. szerda Cecília

Hírek - Terménypiac

Az unió kiszáll a versenyből - Nem dőlnek tovább a rekordok

Kisebb lesz várhatóan az Európai Unió idei lágybúza-termése a tavalyi rekordhoz képest. Az Európai Bizottság szerint az összes meghatározó gabonaféléből kevesebb terem majd 2015-ben.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Az Európai Unió idei lágy búzatermése 141,5 millió tonna lesz, kisebb a tavalyi 148,2 millió tonnás rekordnál, amikor igen kedvező volt az időjárás – közölte az Európai Bizottság. A most ismertetett előrejelzésében az is szerepel, hogy idén a lágy búza kivitele 27,1 millió tonnára esik a tavalyi 31 millió tonnáról. A lágy búzából kenyérlisztet őrölnek.

Durum búzából a termés várhatóan csak kisebb mértékben csökken, 10,6 millió tonnáról 10,2 millió tonnára. A durum búza a száraz tészták alapanyaga.

Várhatóan kukoricából is kevesebb lesz az idén, a bizottság 68 millió tonnára számít a terményből a tavalyi 76 millió tonnás rekordmennyiség után. Az árpatermés eközben a tavalyi 60 millió tonnáról idén várhatóan 58,6 millió tonnára esik.

Mint az agrárszektor.hu beszámolt róla, a Nemzetközi Gabonatanács folyamatosan felfelé korrigálja a mostani gabonaszezon terméseredményeit, készleteit.

 


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu