Az unió kiszáll a versenyből - Nem dőlnek tovább a rekordok

agrarszektor.hu
Kisebb lesz várhatóan az Európai Unió idei lágybúza-termése a tavalyi rekordhoz képest. Az Európai Bizottság szerint az összes meghatározó gabonaféléből kevesebb terem majd 2015-ben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Európai Unió idei lágy búzatermése 141,5 millió tonna lesz, kisebb a tavalyi 148,2 millió tonnás rekordnál, amikor igen kedvező volt az időjárás - közölte az Európai Bizottság. A most ismertetett előrejelzésében az is szerepel, hogy idén a lágy búza kivitele 27,1 millió tonnára esik a tavalyi 31 millió tonnáról. A lágy búzából kenyérlisztet őrölnek.

Durum búzából a termés várhatóan csak kisebb mértékben csökken, 10,6 millió tonnáról 10,2 millió tonnára. A durum búza a száraz tészták alapanyaga.

Várhatóan kukoricából is kevesebb lesz az idén, a bizottság 68 millió tonnára számít a terményből a tavalyi 76 millió tonnás rekordmennyiség után. Az árpatermés eközben a tavalyi 60 millió tonnáról idén várhatóan 58,6 millió tonnára esik.

Mint az agrárszektor.hu beszámolt róla, a Nemzetközi Gabonatanács folyamatosan felfelé korrigálja a mostani gabonaszezon terméseredményeit, készleteit.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?