Fittyet hánynak a nagy hőségre a magyar árak

agrarszektor.hu
Bár összességében drágultak a gabonafélék júliusban, ez nem a búzának és a kukoricának, sokkal inkább az árpának, a rozsnak és tritikálénak volt köszönhető. A fő gabonafélék ára az idei év tendenciájához hasonlóan júliusban is csak kis mértéken változott.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A búza ára csökkent az elmúlt hónapban - áll a Magro.hu mezőgazdasági piactér összegzésében. Az aratás megkezdésére 49,5 ezer forintig mozgott vissza a malmi és 43,5 ezer forint lett a takarmánybúza áfa és szállítási költség nélküli átlagára. Országosan 5,2 millió tonna őszi búza termett idén, aminek mintegy 70 százaléka malmi minőségű. Korábban a kedvezőtlen időjárás miatt globálisan negatívan alakultak a terméskilátások és ezzel összefüggésben erősödő árakra számíthattunk, ám ez eddig nem igazolódott be.

A Magyarországon uralkodó hőség eddig nem gyakorolt hatást a kukorica hazai árára, így az továbbra is stabilan alakult, alig valamivel 40 ezer forint fölött állt. A betakarítás közeledése általában az árak csökkenését eredményezi, ezt ellensúlyozhatják most a nagy meleg miatti romló terméskilátások. A becslések szerint a tavalyi rekordnál lényegesen kevesebb kukoricát takarítanak majd be idén. Az említett okok miatt a kukorica árának további alakulása bizonytalan.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?