Mégsincs tragédia? - Nem is lesz olyan rossz a búza éve

MTI
5,2 tonna körül lesz hektáronként az őszi búza idei termésátlaga, a termény negyedét már betakarították. Idén is megsütik a Magyarok Kenyerét, a programra várhatóan 600 tonna alapanyag fog összegyűlni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az országosan csaknem egymillió hektáron termett őszi búza negyede már a magtárakban, tárolókban van - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Kisújszálláson, a Magyarok Kenyere Program keretében rendezett búzabegyűjtő napon. Az idei termésátlag 5,2 tonna körül alakul majd, ami nem sokkal marad el a tavalyi 5,38 tonnás eredménytől.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!

Fotó: MTI/Sóki Tamás

A Magyarok Kenyere Program 2011-ben indult, Korinek László jogászprofesszor kezdeményezésére. Az összegyűjtött búzából készül augusztus 20-ra a magyarok kenyere, a megmaradt búzát és lisztet pedig a nehézsorsú gyermekeket segítő alapítványoknak ajánlják fel. Az első évben a magyarországi és határon túli magyarlakta településekről összesen tíz tonna búza érkezett, az idén már a 600 tonnát várnak a szervezők.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?