2017. március 27. hétfő Hajnalka

Hírek - Terménypiac

Mire készül a legnagyobb hazai izocukorgyártó?- Felpörgetnék a felvásárlásokat

A következő szezontól megújítja partnerstratégiáját az Európa legnagyobb kukorica-feldolgozó üzemét működtető Hungrana. A hazai izocukor- és etanolgyártás meghatározó cégének számító vállalkozás a tervek szerint könnyebb, gyorsabb, a jelenleginél szélesebb körű és rugalmasabb felvásárlási konstrukciókat kínál alapanyag beszállítóinak. A Hungrana Kft. a teljes hazai kukoricatermelés 15 százalékát használja fel.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A Székesfehérváron megrendezett eseményen, a vállalat kifejezte szándékát, hogy az európai cukorpiacon 2017-től megszűnő kvóták miatt éleződő versenykörnyezetben a korábbiaknál nagyobb nyitottsággal fordul a hazai beszállítók felé a következő években. Ez volt a témája a héten megtartott első Hungrana Gazdakonferenciának is, ahová a vállalat 350 legnagyobb partnerét hívta meg. A Hungrana Kft. a teljes hazai kukoricatermelés 15 százalékát használja fel, jelenleg mintegy 700 szerződéses partnere van, rajtuk keresztül mintegy 4000–4500 gazdával áll kapcsolatban.

Büszkék vagyunk arra, hogy kizárólag magyar gazdáktól, magyar termelésű, kiváló minőségű, GMO-mentes kukoricát vásárolunk

- mondta el Kelemen Kálmán, az izocukor- és etanolgyártás meghatározó cégének számító vállalat ügyvezető igazgatója.

 

Mi minden készül a kukoricából?
A szakmán kívül kevesen tudják, hogy a hazai kukorica nemcsak takarmányként vagy etanolként hasznosul, hanem akár gumicukor, kartondoboz, üdítőital alapanyag, ablakmosó folyadék, vagy éppen benzinadalék is készülhet belőle.

A rendezvényen a kormány agrárpolitikájáról, az agrártámogatási rendszer aktualitásairól, illetve a globális és az európai kukoricapiacról tartott előadást dr. Feldmann Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke, valamint dr. Potori Norbert, az Agrárgazdasági Kutató Intézet kutatási igazgatója.

A Hungrana szabadegyházi üzeme

 

Címlapon, most

Kalózszoftverekkel hekkelik meg saját traktoraikat a gazdák

Szórták a csúcsokat: új permetezési világrekordok születtek (videó)

110 hektáros óránkénti átlagteljesítményt produkált az Agrifac permetezőgépe.

Brazil húsbotrány: fokozott ellenőrzést rendelt el a főállatorvos

Magyarországra közvetlenül kevés brazil hústermék érkezik.

Hatalmas vihart kavar a brazil húsbotrány - Brüsszel is lépett

Korrupciós ügyek és kritikán aluli húsminőség a világ legnagyobb exportőrénél.

Nyúzzák a Renner traktort, de állja a sarat

Gyakorlati próbákat tartanak az új magyar géppel, készül a fülkés változat is.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ