Nagyon drága lesz a reggeli kávé

agrarszektor.hu
Ha ez így megy tovább. Idén már több mint 50 százalékkal drágult a kávé.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A január végi, február eleji drágulást követően, a napokban tovább emelkedik a kávé árfolyama, mert a világ legnagyobb termelőjét, Brazíliát továbbra is szárazság sújtja. Idén a fekete ára már több mint 50 százalékkal emelkedett.

Az előző péntek óta több mint 20 százalékkal emelkedett az arabica kávé ára, míg az év eddigi részét tekintve még látványosabban, több mint 50 százalékkal drágult a kávé.

A kávé drágulásának oka a világ messze legnagyobb kávétermelő országát, Brazíliát sújtó szárazság. A Bloomberg szerint a legfontosabb régiókban a napokban a megszokottnál 75 százalékkal kevesebb esőre számítanak. Mindez újabb csapást jelent a brazil kávétermelőknek, miután január az elmúlt 50 év legszárazabb hónapja volt az első hónapokat tekintve.

Brazília meghatározó szerepet játszik a globális kávétermelésben (mintegy 45 százalékos részesedés,) a latin-amerikai ország annyi arabica kávét termeszthet idén elemzők szerint, mint a sorban következő 10 másik ország együttvéve. A legnagyobb brazil kávétermelő régióban a farmerek becslése szerint a szárazság a termés mintegy 30 százalékát is tönkreteheti, ami a világpiaci árakra is jelentős hatással lehet. A csapadékmentes időjárás érkezése előtt szakértők 60 millió zsáknyi kávéra számítottak Brazíliában.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?