Oroszország lenyomja az USA-t búzaexportban?

agrarszektor.hu
Az eddigi kiviteli rekordot az Egyesült Államok tartja 36,1 millió tonnával, amit még a 2010/2011-es mezőgazdasági évben állított be.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Oroszországban tavaly valamivel 81 millió tonnát meghaladó mennyiségű búzát takarítottak be, az egy évvel korábbi 73,3 millió tonna után. Minden esély megvan rá, hogy idén ők lesznek a világ legnagyobb búzaexportőrei, és ezzel megdől az amerikaiak  hét éve tartott rekordja.

EZ IS ÉRDEKELHET
A SovEcon orosz gazdaságkutató 36,6 millió tonna búza exportjára számít idén, míg az orosz mezőgazdasági minisztérium 35 millió tonna búza kivitelét valószínűsíti. Az orosz búza legnagyobb vásárlói a korábbi évekhez hasonlóan most is Egyiptom és Törökország. Szakértők rámutattak ugyanakkor arra, hogy az elmúlt néhány hónapban megugrottak a bangladesi, az indonéz, a vietnami és a nigériai vásárlások. Oroszország annyi búzát exportált Indonéziába és Vietnamba, mint az előző egész évben. Ezen kívül rekordmennyiségű búzát szállított Dél-Koreába, a Fülöp-szigetekre és Malajziába, de jelentősen nőtt a kivitele számos afrikai országba, így Szudánba, Kenyába, a Dél-afrikai Köztársaságba, Mozambikba, Ugandába és Ghánába is.

(Forrás: MTI)

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03