Rekordközeli kukoricatermés pörgeti a hazai izocukorgyártást

agrarszektor.hu
A gabonapiaci várakozások pozitívak az idei évben, nagyon jó termés volt mind az árpából, mind a búzából, de a repce is szépen teljesített. A tavaszi és nyári időjárás kifejezetten kedvezett a kukorica vegetációjának, melynek eredményeképpen elég magas, az előző évi termésnél legalább 25-30%kal több betakarítandó mennyiséget becsülnek a szakmai előrejelzések. A kukorica világpiacán hasonlóan jók a kilátások, minden mértékadó szakértői elemzés kiugróan kedvező kukoricatermést prognosztizál nemzetközi szinten.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mind a vegetáció jelen állapota, mind a várható kukorica-termésátlagok pozitívan befolyásolják a Hungrana termelési előrejelzéseit - kommentálta az idei terméseredményeket Kelemen Kálmán, a Hungrana Kft. ügyvezető igazgatója. Ebben az évben várhatóan 1,15 millió tonna kukoricát vásárolunk fel országszerte, és dolgozunk fel keményítővé, izocukorrá, alkohollá, ami körülbelül 100 ezer tonnával nagyobb mennyiséget jelent, mint 2014-ben. Az új piaci megoldásoknak, valamint az aktívabb piaci jelenlétnek köszönhetően a beszállítói kört sikerült bővítenünk az idei évben, így a tervezett 1,15 millió tonnás mennyiséget továbbra is kizárólag hazai termelőktől vásároljuk meg - teszi hozzá a Kelemen.

A Hungrana július elején állította üzembe új, 2,8 milliárd forint értékű CGF pelletáló részlegét. Az új takarmánygyártó üzemegység az elmúlt 10 év legnagyobb értékű hazai invesztíciója ebben a szegmensben. A vállalat első 7 havi termelési és pénzügyi teljesítménye a tervek felett alakult. A 2016-os év során két hónapban is havi termelési - kukorica kidarálási- rekordot ért el a gyár, a többletértékesítésnek köszönhetően a vállalat jelentősen túlteljesítette időarányos eredményterveit.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?