Veszprém megyében befejeződött az őszi árpa aratása

agrarszektor.hu
Négy tonna feletti termésátlag őszi árpából Veszprém megyében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Veszprém megyében befejeződött az őszi árpa aratása, a mintegy hétezer hektár vetésterület nagy részén hektáronként 4 tonna feletti átlagtermést mértek - tájékoztatta a Veszprém Megyei Kormányhivatal földművelésügyi igazgatósága hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint megalapozott az igazgatóság egész megyére vonatkozó, hektáronkénti 4,3-4,4 tonnás becslése. Hozzátették: az őszi árpa aratása a természeti adottságok miatt a sekély termőrétegű Kemenes-hát környékén kezdődött, és a Bakony lankáin fejeződött be.

A mintegy nyolc és félezer hektár káposztarepce esetében az elmúlt héten próbavágásokat végeztek a gazdák. A termésátlagokban nagy szélsőségek várhatók: a gyenge kéttonnás hektáronkénti hozamok mellett háromtonnás és azt meghaladó átlagok is lehetnek.

Az őszi búza 31 ezer hektáron érik, Veszprém megyei viszonylatban jó hozamokat jósolnak az agrárszakemberek. Ezen kívül tavaszi árpából mintegy ötezer, rozsból ezer, zabból 3,8 ezer, míg tritikáléből 4,1 ezer hektárról kerül a termés a következő hetekben a magtárakba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55