Augusztus 31-én lejár a határidő: ezt sok termelőnek el kell intéznie itthon

agrarszektor.hu2023. augusztus 28. 11:04

Négy napjuk maradt a magyar almatermelőknek arra, hogy igényeljék a tevékenységüket megkönnyítő uniós támogatást. A sikeresen pályázók évente akár 1000 eurónak megfelelő, vissza nem térítendő támogatást kapnak öt éven keresztül.

A kérelem beadásának határideje 2023. augusztus 31-e. Az uniós támogatásra Magyarországon azok a mezőgazdasági termelők pályázhatnak, akik 5 éven belül csatlakoztak a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) nemzeti minőségrendszerhez - olvasható a FruitVeB oldalán.

Esetükben az aláírt, érvényes védjegyhasználati szerződés részvételi feltétel. Ezenkívül a pályázati lehetőség azok előtt is nyitva áll, akik most kívánnak csatlakozni a KMÉ-hez. Ebben az esetben az uniós támogatás igénylésének előfeltétele a már benyújtott KMÉ-pályázat. A csatlakozási folyamat elindításáról a Védjegyiroda állít ki igazoló dokumentumot, amit a támogatási kérelemhez mellékelni kell. A védjegypályázat benyújtásával és az EU támogatás igénylésével kapcsolatban minden tudnivaló megtalálható a KMÉ honlap vállalkozói felületén.

Az alma termékkör speciális tanúsítási követelményei ezen a linken olvashatók. A közvetlen préselésű almalé speciális tanúsítási követelményeiről pedig itt találhatóak bővebb információk.

Címkék:
támogatás, kérelem, védjegy, fruitveb, almatermesztés, uniós-források, európai-unió, igénylés, almatermelő, uniós-támogatás, kiváló-minőségű-élelmiszer,