Új élelmiszer kaphat Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet itthon
2024. szeptember 6-án az Édesipari termékek közül elsőként már a Szaloncukor termékkategóriában is megnyílt a pályázati lehetőség.
2024. szeptember 6-án az Édesipari termékek közül elsőként már a Szaloncukor termékkategóriában is megnyílt a pályázati lehetőség.
Az Agrárminisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen 2019-ben hozta létre a KMÉ védjegyet.
Új Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyes pályázati lehetőség nyílt meg itthon.
Fontos lehet az élelmiszerekre vonatkozó minőségrendszerekhez való csatlakozás a pályázati felhívások értékelésénél.
Egyre több hazai élelmiszer rendelkezik a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjeggyel.
A KMÉ-védjegy használati jogát három évre kaphatják meg a gyártók és a forgalmazók.
Már csak néhány napig pályázhatnak az uniós támogatásra a magyar almatermesztők.
Már közvetlen préselésű almalevek is pályázhatnak a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyre.
Március 1-től pályázható a minőségrendszerekhez történő csatlakozást ösztönző felhívás.
A Termékmustrára végül a csemege, a paprikás és/vagy csípős szalámik, valamint a téliszalámi megnevezésű termékek kerültek be.
A KMÉ egy olyan védjegy, amely utal az élelmiszerek biztonságára, minőségére.
Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer.
A cél, hogy minél többen megismerhessék az új védjegyrendszert.
A megfelelő működéshez átlátható szabályzatra van szükség.

A védekezés során a megelőzés, valamint az előrejelzés a két legfontosabb szempont.
Az elmúlt időszakhoz képest az inputanyagok kijuttatását is komoly tervezésnek kell megelőznie.
A mezőgazdaságban nemcsak a nitrogénműtrágyák kijuttatása, de azok hasznosulása is egyre fontosabb kérdés.
Az AGRYA véleménycikke arról, hogy miért érdemes egy agrár szervezetnek foglalkoznia az új Klímatörvénnyel.
Váratlanul érte a vetőmagpiacot az árpa iránti fokozott termelői érdeklődés.
Az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva az Arasz komoly segítség volt a Gazdálkodási napló és az EGN beadás követelményeinek való megfelelésben a gazdálkodások adminisztrációs terheinek csökkentésében.