Évente akár 1000 eurót is kaphatnak ezek a magyar termelők: mutatjuk, hogyan

Évente akár 1000 eurót is kaphatnak ezek a magyar termelők: mutatjuk, hogyan

agrarszektor.hu
Megjelent a “Mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerekhez történő csatlakozásának támogatása” című (VP3-3.1.1-22 kódszámú) felhívás. A mezőgazdasági termelők 2023. március 1. és 2023. augusztus 31. között ismét pályázhatnak az európai uniós és a nemzeti minőségrendszerekhez történő csatlakozás kapcsán vissza nem térítendő támogatásra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Március 1-től pályázható a minőségrendszerekhez történő csatlakozást ösztönző felhívás, amelyre 2023. augusztus 31-ig pályázhatnak a mezőgazdasági termelők. Ilyen notifikált, nemzeti minőségrendszer a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy, így a KMÉ-hez csatlakozók is igényelhetik az említett forrásokat - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az Agrárminisztérium a felhívás keretében azon mezőgazdasági termelőket vagy az általuk alkotott csoportokat támogatja, akik termékeiket a különböző minőségrendszerek előírásainak megfelelően állítják elő, és

  • legfeljebb 5 éve vesznek részt az adott rendszerben
  • vagy most kívánnak csatlakozni valamely minőségrendszerhez.

A támogatás igénybevételének feltétele, hogy az igénylő jogosult legyen a minőségrendszer szerinti termék előállítására, és az általa előállított termék valóban megfeleljen a minőségrendszer követelményeinek. Magyarországon a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy az egyetlen elismert és notifikált nemzeti minőségrendszer az élelmiszerek viszonylatában. Weboldalunkon megtekinthetők azok a nyitott termékkategóriák, amelyekre KMÉ-védjegy igényelhető, illetve amelyekkel a most meghirdetett támogatási lehetőség is elérhetővé válik.

A támogatásról:

A vissza nem térintendő támogatás célja, hogy a nemzeti minőségrendszernek megfelelő, azaz magasabb minőségű termékek előállításából fakadó többletkiadást kompenzálja. A támogatás évente, termelőnként 1000 eurónak megfelelő összeg forintban, amely legfeljebb 5 éven keresztül folyósítható. A támogatásból fedezhetők a minőségrendszerbe való belépés (azaz a KMÉ audit) és az abban való részvételhez kapcsolódó éves hozzájárulás (azaz a KMÉ védjegyhasználati díj) költségei, szükség esetén beleértve a minőségrendszer előírásainak való megfelelés igazolásához szükséges ellenőrzésekre fordított kiadásokat is.

További információ a támogatás igénylésével kapcsolatban:

A mezőgazdasági termelők számára meghirdetett felhívás részletei a pályázati oldalon olvashatók. Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további információkra van szüksége, kérjük, keresse a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálatát a +36 1 896-0000 telefonszámon!

További információ a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy megpályázásáról:

Ha a KMÉ-re való pályázással kapcsolatban érdeklődik, forduljon bizalommal a Védjegyirodához a +36 30 306 4238 vagy a vedjegy@elbc.hu elérhetőségeken!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02