A Kék-Fehér-Szív a tudatos táplálkozással formálja a jövőt (x)

PR2025. november 24. 05:00

A Kék-Fehér-Szív egy olyan civil kezdeményezés, amely széleskörű együttműködésre épül: gazdákat, tenyésztőket, a takarmány- és élelmiszeripar szereplőit, kereskedőket, forgalmazókat, valamint egészségügyi szakembereket, kutatókat és természetesen a fogyasztókat fogja össze.

A gazdák omega–3-ban gazdag növényeket vetnek, például lenmagot, lucernát, ami támogatja a vetésforgót és növeli a biodiverzitást. Ez a megközelítés javítja a takarmány tápértékét, miközben csökkenti a szója felhasználását és teljesen kizárja a pálmaolajat, így javítva az állatok egészségét, és végső soron az emberek táplálkozását is.

A Kék-Fehér-Szív biztosítja, hogy a megtermelt élelmiszerek megfizethető áron elérhetőek, természetes tápanyagban gazdagok legyenek és előállításuk során kisebb környezeti terhelést jelentsenek. Számos kutatás és klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a természetesen omega–3-ban gazdag takarmánnyal etetett állatok egészségesebb ételeket eredményeznek az asztalunkra. A 65 minősített Kék-Fehér-Szív termék között megtalálhatók termékek jelenleg tojás, friss tej, sajtok, joghurt, kefir, tejföl és pékáruk.

Egyszerű felismerésből, globális kezdeményezés

A Kék-Fehér-Szív kezdeményezés a Bleu-Blanc-Cœur nemzetközi szövetség része, amely több mint 25 éves múltra tekint vissza, négy kontinensen és több mint 15 országban van jelen. Ez egy globális tudományos és mezőgazdasági mozgalom, amely ma több mint 400 tudományos kutatásra és 6 klinikai vizsgálatra támaszkodik, és azon dolgozik, hogy a mezőgazdaság és az élelmiszer-előállítás pozitívan hasson az emberekre, az állatokra és a bolygóra.

A tanúsítványt csak azok a gazdák és termékek kaphatják meg, amelyek szigorú szakmai előírásoknak felelnek meg:

  • Az állatokat természetes, változatos takarmánnyal etetik: pálmaolaj nélkül, csökkentett szója-használattal, és omega–3-ban gazdag növényekkel, mint a lenmag, lucerna és pillangósok. Ez végső soron biztosítja az egészségesebb omega–6/omega–3 arányt az élelmiszerekben.
  • A környezeti hatásokat mérik és folyamatosan javítják, beleértve a CO₂-kibocsátás és az ökológiai lábnyom csökkentését.
  • A talaj egészségét és biodiverzitást vetésforgóval, zöldtrágyázással védik.
  • Az élelmiszerek tápanyag-összetételét folyamatosan laboratóriumokban ellenőrzik.
  • Teljes nyomon követhetőséget biztosítanak a teljes ellátási láncon át a termelőtől a fogyasztóig.

Hol kaphatók a Kék-Fehér-Szív termékek?

  • Auchan, SPAR, Tesco, Kifli áruházak kínálatában
  • valamint helyi termelői piacokon és egyéb online boltokban

(x)

Címlapkép forrása: Egyéb
Címkék:
biodiverzitás, termékek, tudatos táplálkozás,