Sokan vesznek citromot, narancsot: nem tudják, de az egészségük lehet a tét
A távoli országokból érkező gyümölcsöket gyakran felületkezelik a szállítás során.
A távoli országokból érkező gyümölcsöket gyakran felületkezelik a szállítás során.
Az árérzékenység és az importverseny kihívásai ellenére a hazai élelmiszeripar exportorientációban is látja a fejlődés kulcsát.
A konferencia az agrárinnovációt és digitalizációt hangsúlyozta, kiemelve a különböző technológiák szerepét.
Egyes üzlettulajdonosok már elkezdték felhalmozni a népszerű termékeket, különösen a kizárólag Mexikóban előállítható tequilát.
A Termelői Közösségek Napján 12 pályázó 22 terméke nyerte el a HÍR védjegyhasználat jogát, velük együtt 238-ra nőtt a HÍR védjegyes termékek száma.
A halasztás mellett más, a képviselőcsoportok és szakmai szervezetek által javasolt módosítások is elfogadásra kerültek.
A környezetvédelmi termékdíj csökkentheti a káros termékek használatát és mérsékelheti a környezeti károkat.
A fogyasztói szokások átalakulása és a forgalom visszaesése is kihívások elé állítja a magyar élelmiszeripari gyártókat.
Még nem tisztázott, hogy pontosan hogyan néznének ki az uniós címkék az élelmiszereken a gyakorlatban.
Január 1-jétől egyes dióféléknél és szárított gyümölcsöknél is fel kell tüntetni a származási országot.
Proteines halchips és gyömbéres almaszirom is szerepel a leginnovatívabb magyar termékek között a SIAL Párizson.
Az anyavállalat névváltását követően a Rama, Flora, Liga, Delma és Violife termékek magyarországi forgalmazója is új néven működik tovább.
Egy idei felmérés szerint olaszok 7,2%-a vallja magát vegetáriánusnak, míg 2023-ban ez az arány 4,2% volt.
A tesztelt energiaitalok közül több esetben is szabálytalanságokat állapítottak meg.
A gluténmentes kenyér és péksütemény verseny díjátadó ünnepségét október 16-án, a Kenyér Világnapján tartották.
Hazánk folyamatosan vizsgálja az Ukrajna megsegítésére irányuló kereskedelmi kezdeményezéseket.
Kiválhat az anyacégből és különálló vállalattá válhat a BASF mezőgazdasági részlege.
Megjelent a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló rendelet módosítása.
Változnak a zöldségvásárlási tendenciák is Magyarországon a magas áraknak köszönhetően.
Rendkívül népszerűek a gyorsfagyasztott, panírozott baromfihúsból készült termékek a magyarok körében.
Gyökeresen átalakulhat a vetőmagágazat, ezekre a változásokra alaposan fel kell készülni.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
A hatóanyag-kivonások árnyékában egyre jobban előtérbe kerülnek a különböző biológiai megoldások.
Az árérzékenység és az importverseny kihívásai ellenére a hazai élelmiszeripar exportorientációban is látja a fejlődés kulcsát.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
”Egy újgenerációs mulcsvetőgép a mai klímán egy középgazdaságnak sem luxus, hanem realitás” - Pöttinger Terrasem a szakértő szemével