Farkasok tépázzák a borsodi haszonállatokat: rettegnek a gazdák

agrarszektor.hu2021. május 29. 12:00

A borsodi gazdáknál több tucat borjú tűnt el, illetve 6-7 széttépett juhot találtak az elmúlt időben, amelyekért javarészt a nemrégiben ismét megjelent farkasokat tartják a felelősnek.

A villanypásztor nem tartja távol a találékony ragadozókat, és a gazdák attól tartanak, hogy a vadak előbb utóbb emberre is rátámadhatnak majd - írja Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének Facebook-oldalára hivatkozva a Világgazdaság. Széttépett állatok tetemeit azonosították a napokban a borsodi legelőkön. Egyre fenyegetőbb a farkas garázdálkodása, de a védett állattal szemben tehetetlenek az elkeseredett gazdák, mert féltik a jószágot, féltik az életüket. Horváth Jenő, Füzér polgármestere a jogszabályi módosításokban, és a ragadozók levadászásában látja a megoldást.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Címkék:
juh, villanypásztor, legelő, gazda, haszonállat, jogszabály, borjú, vadász, farkas, ragadozó,