Ez már nem játék: fegyverrel mentek neki a kutyára támadó vaddisznókra a Balatonnál

agrarszektor.hu2020. augusztus 13. 18:00

Fegyveres harc kezdődik a Balatonnál, a napokban ugyanis ki kellett lőni a kutyára támadó vaddisznókat Szepezden. Nemcsak a Balaton környékén, de egész Magyarországon egyre több problémát okoz a vaddisznók elszaporodásra, akad olyan település, ahol a kertekbe, strandokra is bemennek, ugyanakkor vannak olyan lakók, akik inkább hagyják lakmározni őket a kert végében lévő komposztból, mondván addig sem támadnak.

Vaddisznók támadtak kutyára a vadak által manapság igencsak érintett Balatonszepezden, ráadásul egy magánház kertjében - írta az RTL televízióra hivatkozva az Infostart. A vadállatra a szomszédok hívtak segítséget, a kiérkező rendőr pedig egy vadász segítségével az egész kondát meg egy kutyát Balatonszepezden. Gazdája nem volt otthon, ezért a szomszédok rendőrt hívtak, akik egy vadász segítségével kilőtték a veszélyt okozó kondát.

A vaddisznókat az sem érdekli, amikor kővel dobálják őket, hogy elijesszék, végül a szepezdi utca két végének lezárásával, a disznók beszorításával sikerült kezelni a helyzetet. Egy anyakocát és több kismalacot is le kellett lőni. A településen egyébként a strandra is simán bemennek a környéken portyázó vadállatok.

Címkék:
fegyver, anyakoca, vaddisznó, rendőr, strand, vadász, kutya, vadállat,