Őszintén beszélt a magyar gazda - befellegzett a kukoricának itthon?
A magyar mezőgazdaság egyszerre küzd az időjárás szeszélyeivel, a felvásárlási árak zuhanásával és a szakképzett munkaerő hiányával.
A magyar mezőgazdaság egyszerre küzd az időjárás szeszélyeivel, a felvásárlási árak zuhanásával és a szakképzett munkaerő hiányával.
Az USA-ban létezik az a hatékonyságot kifejező naturális mutató, ami kimutatja, hogy egy négyzetméter alapterületről hány hízó értékesíthető évente.
Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a tenyészkoca állatjóléti támogatásról.
A megváltozott körülményeknek köszönhetően szinte már az év minden szakában találkozhatunk csíkos malacokat vezető kocákkal.
A sertéságazatot érintő közlemények kerültek fel az Államkincstár honlapjára.
Jövő héttől igényelhető az új, jövedelempótló kocatámogatás.
Drasztikusan lecsökkent a magyar sertésállomány.
Nőtt a baromfiállomány, csökkent a sertések száma.
Folyamatosan nő az ökológiai állattartás népszerűsége.
Már látszik a Bold-Agro Kft. beruházásának eredménye.
Világszínvonalú technológia Lajoskomáromban.
Óriási harcok dúlnak a Balatonnál a vadak ellen.
Csökkent a sertésvágások száma Magyarországon.
Megtorpant az árnövekedés
Közzétette a KSH a december elsejei adatokat.
Újabb történelmi mélypontot értünk el.
A feketegazdaság és a "fantomkocák" ellen küzdenek az új jelölési rendszerrel.
A nyomott disznóárak megölik a sertéstartási kedvet.
Ilyen luxusban sosem élhettek a magyar disznók.

A szakértők szerint 2010 óta nem volt olyan gyenge időszak a mezőgazdasági gépforgalomban Magyarországon, mint az elmúlt másfél évben.
Miközben a világpiacon több tejtermék ára meredeken zuhan, Magyarországon valamivel visszafogottabb a mozgás.
A bankokat sokan csak hitel vagy befektetés miatt keresik fel, holott a szektorban felhalmozott tudás ennél lényegesen többre adna lehetőséget.
Dunaharasztiban találkozott Nagy Istán és Cristophe Hansen uniós agrárbiztos.
A Nébih egy 0,3 ha nagyságú, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei borszőlő ültetvényen igazolta a szőlő aranyszínű sárgaság fitoplazma jelenlétét.
A Kék-Fehér-Szív segítségével az egészség a farmtól az asztalig tart – ízletes, tápláló ételeket garantálva, amelyek jobbak az embereknek és kevésbé terhelik a környezetet.