Új sertéstelepet hozott létre a hajdú-bihari vállalat: így pörgetnék fel a cég termelését

agrarszektor.hu
A siker kulcsa a jó csapat - mondta el az Agrárszektornak Dr. Szabó Viktor, a Bold-Agro Kft. vezetője. Az egyéni vállalkozó hozzátette, hogy a cégcsoportot 30 évvel ezelőtt az édesapja alapította meg, aki több tevékenységet is megpróbált, ebből alakultak ki a mostani üzletágaik. A derecskei székhelyű vállalat jelenleg sertéstenyésztéssel, szántóföldi növénytermesztéssel, gyümölcstermesztéssel, almalé gyártással és vendéglátással foglalkozik.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Az egyéni vállalkozó elmondta, hogy a legújabb beruházásuk egy sertéstelep volt Hajdúbagoson. Ezen a telephelyen 30 kilós malacokat hizlalnak fel 120 kilós sertésekké. A szakember beszélt arról is, hogy 3300 anyakocával rendelkeznek, ezeket Magyarországról és külföldről vásárolják. Mostanra sikerült elérni azt, hogy egy koca után évente több mint 35 élő malacot választanak, kocánként pedig mintegy 4 ezer kilogramm sertéshúst tudnak előállítani. Dr. Szabó István elárulta, hogy a sertéstenyésztés során keletkező hígtrágyát a növénytermesztésben használják fel, amivel teljesen ki tudják váltani a műtrágyákat, és ennek köszönhetően a kukorica terméshozamuk is magasabb, mint a környékbeli átlag.

A szakember beszélt arról is, hogy a sertéságazatban a 2020-as év első negyedévében magas értékesítési árak voltak, aztán a koronavírus hatására ezek mérséklődtek. Dr. Szabó István szerint a legutóbbi nagy hatású fejlemény pedig az volt, hogy Németországban is találtak afrikai sertéspestissel fertőződött vaddisznót, mert ez is lefelé nyomta az árakat. Az egyéni vállalkozó szerint Magyarország helyzete a sertéstartás szemszögéből biztató, mivel a magyar tenyésztőknek megvan versenyelőnyük a külföldiekkel szemben, ami biztosítja a nyereséget az ágazatban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?