Új sertéstelepet hozott létre a hajdú-bihari vállalat: így pörgetnék fel a cég termelését

Új sertéstelepet hozott létre a hajdú-bihari vállalat: így pörgetnék fel a cég termelését

agrarszektor.hu
A siker kulcsa a jó csapat - mondta el az Agrárszektornak Dr. Szabó Viktor, a Bold-Agro Kft. vezetője. Az egyéni vállalkozó hozzátette, hogy a cégcsoportot 30 évvel ezelőtt az édesapja alapította meg, aki több tevékenységet is megpróbált, ebből alakultak ki a mostani üzletágaik. A derecskei székhelyű vállalat jelenleg sertéstenyésztéssel, szántóföldi növénytermesztéssel, gyümölcstermesztéssel, almalé gyártással és vendéglátással foglalkozik.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az egyéni vállalkozó elmondta, hogy a legújabb beruházásuk egy sertéstelep volt Hajdúbagoson. Ezen a telephelyen 30 kilós malacokat hizlalnak fel 120 kilós sertésekké. A szakember beszélt arról is, hogy 3300 anyakocával rendelkeznek, ezeket Magyarországról és külföldről vásárolják. Mostanra sikerült elérni azt, hogy egy koca után évente több mint 35 élő malacot választanak, kocánként pedig mintegy 4 ezer kilogramm sertéshúst tudnak előállítani. Dr. Szabó István elárulta, hogy a sertéstenyésztés során keletkező hígtrágyát a növénytermesztésben használják fel, amivel teljesen ki tudják váltani a műtrágyákat, és ennek köszönhetően a kukorica terméshozamuk is magasabb, mint a környékbeli átlag.

A szakember beszélt arról is, hogy a sertéságazatban a 2020-as év első negyedévében magas értékesítési árak voltak, aztán a koronavírus hatására ezek mérséklődtek. Dr. Szabó István szerint a legutóbbi nagy hatású fejlemény pedig az volt, hogy Németországban is találtak afrikai sertéspestissel fertőződött vaddisznót, mert ez is lefelé nyomta az árakat. Az egyéni vállalkozó szerint Magyarország helyzete a sertéstartás szemszögéből biztató, mivel a magyar tenyésztőknek megvan versenyelőnyük a külföldiekkel szemben, ami biztosítja a nyereséget az ágazatban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03