Felpörgött a magyar kiskereskedelem: ennyit nőtt az üzletek forgalma szeptemberben

MTI2020. november 5. 14:45

Szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 1,6%-kal, naptárhatástól megtisztítva 2%-kal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest. Augusztushoz mérve 1%-kal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalmának szezonális és naptárhatástól megtisztított volumene, jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2%-kal ismét nőtt a forgalom az előző havi minimális, 0,2%-os csökkenés után. Az élelmiszer-kiskereskedelem háromnegyedét adó élelmiszerjellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,25%-kal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,6%-kal nőtt.

Az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 9,8%-ra gyorsult a hetedik hónapja tartó visszaesés az előző havi 4,6%-ról. Az első három negyedévben 0,5%-kal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma a múlt év azonos időszakához viszonyítva. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,5%-kal, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 1,1%-kal nőtt, az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,7%-kal csökkent az értékesítés.

Címkék:
élelmiszer, ksh, benzin, élelmiszerkereskedelem, élelmiszer-kiskereskedelem, ital, dohányáru, központi-statisztikai-hivatal,