Sokan esznek ilyen élelmiszereket: nem is tudják, milyen károsak lehetnek
Egy új nemzetközi tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli a korai halálozás kockázatát.
Egy új nemzetközi tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli a korai halálozás kockázatát.
A Farm Europe 125 hasonló gondolkodású európai uniós szervezet nevében intézett az Európai Bizottsághoz közös felhívást.
A szakértők szerint az amerikai mezőgazdasági minisztérium elszalasztott egy lehetőséget a közegészség védelmére.
Szigorúbb előírások lépnek életbe a tejtermékek megnevezésére és összetételére vonatkozóan az élelmiszerkönyv módosításával.
Nemcsak a tojás, de a tejtermékek is komolyan megdrágultak az Európai Unióban tavaly.
A spanyol kormány kitiltja az ultrafeldolgozott élelmiszereket és energiaitalokat.
Az azonnal hatályba lépett rendelet kiemeli, hogy el kell kerülni a piaci zavarokat itthon.
A hatóság ellenőrei több mint 260 ellenőrzést tartottak élelmiszer-előállítóknál és alkoholos italt forgalmazóknál.
A beruházási támogatás hozzájárul ahhoz, hogy a hazai kis- és középvállalkozások fejleszteni tudják az élelmiszer-feldolgozásuk hatékonyságát.
A Corvinus kutatói a tejpiaci ármozgásokat vizsgálták a 2019 és 2022 közötti válságok nyomán.
Az idei március rendkívül meleg időjárása súlyosan érinti nemcsak Európát, hanem az egész világot is.
Nincsenek könnyű helyzetben a tormatermelők idehaza, lépésekre lesz szükség a következő években.
Megjelent az Európai Bizottság rendelete a fényezőanyagok felhasználásának módosításáról.
Újonnan kifejlesztett tejtermékcsalád segíthet az allergiás tünetekben szenvedő fogyasztóknak.
Nagy-Britannia megtiltotta a hús és tejtermékek személyes behozatalát az összes uniós országból.
A Bizottság rendeletben módosította a cellulózalapú élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának szabályait.
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
A húsvét közeledtével minden évben ugrásszerű növekedésnek indul a különböző reszelt tormatermékek iránti kereslet.
Élelmiszer-adalékanyag felhasználásának módosítása - mutatjuk, mit kell tudni a szteviol-glikozidokról.
Új kutatás-fejlesztési projekt indul a Széchenyi István Egyetem Mosonmagyaróvári Karán.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.