Horror Oroszországban: vérvörössé változott egy folyó vize

agrarszektor.hu2020. december 27. 12:30

Környezetszennyezés miatt indult vizsgálat Oroszországban. Egy pisztrángfeldolgozóból ömlött napokon keresztül a véres szennyvíz a közeli folyóba, ami a környék ivóvízellátását is biztosítja.

Vörösen hömpölygő halvérpatak miatt indult vizsgálat az Oroszországhoz tartozó, Finnországgal határos Karéliában. A szennyvíz egy pisztrángfeldolgozóból ömlött napokon át, amit a közeli falu, Popov Porog lakói vettek észre, írta meg a Telex. A helyiek már tavasszal is panaszt emeltek az üzem működése miatt, de az akkori vizsgálatok nem állapítottak meg szabálysértést. Pedig a szennyvíz az erdőbe vezetett csövön láthatóan nem csak az utóbbi időben folyt a területre mindenféle szűrés nélkül, ahonnan a folyadék a környék ivóvízellátását biztosító folyóba jut.

Loading...

Ezúttal azonban a környezetvédelmi minisztérium munkatársai már megállapították a szabálytalanságot. Ez még december 22-én történt, láthatóan azonban ennek sem volt sok következménye, egy nappal később ugyanis szennyvíz még mindig akadálytalanul folyt ki a természetbe.

(A cikkben szereplő képek és videók Andrej Rogalevics tulajdonát képzik.)

Címkék:
oroszország, környezetszennyezés, szennyvíz, folyó, vizsgálat, hatósági-eljárás, vízellátás, ivóvíz, környezetvédelmi, minisztérium, pisztrángtelep,