Középpontban az agrárium: megállapodást kötött egymással Irak és Magyarország

agrarszektor.hu2021. május 13. 09:45

Magyarország Kormánya és az Iraki Köztársaság Kormánya azzal a szándékkal, hogy az országaik közötti gazdasági, kereskedelmi, tudományos és műszaki együttműködést erősítsék, és a hosszú távú partnerség, a bizalom és a kölcsönös előnyök alapján nemzeti joguk keretein belül a kétoldalú kapcsolataikat fejlesszék; megállapodtak egymással.

A megállapodás hatálya kiterjed a mezőgazdaság, környezetvédelem és élelmiszeripar területére is. A kétoldalú együttműködés keretében - a teljesség igénye nélkül - erősíteni fogják a két ország vállalkozásainak kapcsolatát, elősegítik az új lehetőségek keresését a kétoldalú gazdasági kapcsolatok számára és erősítik a regionális és nemzetközi együttműködést a harmadik országokban - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A megállapodás végrehajtásának biztosítása céljából vegyes bizottság alakul a két ország kormányainak képviselőiből és a piaci szereplőkből. A megállapodás az utolsó olyan értesítés kézhezvételét követő harmincadik napon lép majd hatályba, amelyben az egyik szerződő fél diplomáciai csatornákon keresztül írásban értesíti a másik szerződő felet a megállapodás hatálybalépéséhez szükséges alkotmányos jogi követelmények teljesüléséről. A megállapodás teljes szövege a Magyar Közlönyben olvasható.

Címkék:
környezetvédelem, mezőgazdaság, élelmiszeripar, határidő, együttműködés, magyarország, együttműködési-megállapodás, szerződés, diplomácia, hatályba-lép,