Már csak így lehet permetezni Magyarországon: erről minden gazdának tudnia kell

agrarszektor.hu2023. január 17. 16:04

Január 1-től az elektronikus permetezési napló a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódik. A felület használatához a hatóság hivatalos kitöltési útmutatót is készített.

2023-ban megváltozott az elektronikus permetezési napló kitöltésének módja: január 1-jétől az elektronikus gazdálkodási napló felület a Nébih ügyfélprofil rendszerében (ÜPR) lesz elérhető KAÜ-s azonosítást követően - írta meg a FruitVeB. Az ÜPR-be belépve az ügyfelek közvetlenül a főoldalról indíthatják majd az e-GN-t, míg az ügykatalóguson az alábbi útvonalon érik el a rendszert: Növény és talaj > Agrárkörnyezet-védelem> Elektronikus gazdálkodási napló beküldése. A felület használatához kapcsolódóan a Nébih közzétette a kitöltési útmutatót, amely ezen a linken érhető el. A szántóföldi kultúrában végzett rovarölő szeres kezeléseket a 10 hektárnál nagyobb területen gazdálkodóknak már 24 órán belül fel kell vezetni a naplóba, a többi kezelést éves összesítésben kell naplózni.

Címkék:
napló, nébih, gazdálkodási-napló, online, permetezés, elektronikus-rendszer, útmutató, ügyfélprofil, kitöltés, elektronikus-ügyintézés,