Itt az új izraeli gépcsoda, ami teljesen átalakíthatja az egész növénytermesztést

agrarszektor.hu2023. március 11. 06:03

Az izraeli HevenDrones cég piacra dobta első hidrogénüzemű drónját, amelyet H2D55 névre keresztelt. A cég közleménye szerint a hagyományos lítium akkumulátorral működő drónoknál ötször nagyobb energiahatékonysággal rendelkező H2D55 100 percig képes repülni, 7 kg hasznos teherbírással.

Hidrogénüzemű drónnal rukkolt elő a HevenDrones. Az izraeli gyártó a szerint hidrogénüzemű drónok bevezetése megoldást jelent a lítiumakkumulátoros drónok repülési élettartamával és hasznos teherbírásával kapcsolatos kihívásokra, valamint a lítiumbányászathoz kapcsolódó hosszú távú környezeti hatásokra - írta meg a Future Farming. Az akkumulátorok gyakori cseréjének szükségessége nélkül ugyanis a hidrogén üzemanyagcellák a dróntechnológiát nagy léptékben alkalmazó gazdálkodók hosszú távú tulajdonlási költségeit is csökkentik.

A H2D55 az első a tervezett három hidrogénüzemű drónból álló termékcsaládban, amelyek a következő kilenc hónap során kerülnek forgalomba. A további modellek megnövelt hasznos teherbírásúak lesznek, miközben megmarad a hosszabb repülési élettartam. Az izraeli vállalat szerint a hidrogénnel működő drónt a talaj tápanyagszintjének mérésére, növényfelmérésre, permetezésre, műtrágya kijuttatására és vetésre lehet használni. Amellett, hogy a H2D55 könnyű, olyan vezérlőrendszerrel van programozva, amely több giroszkópot és támogató algoritmusokat tartalmaz, amelyek jelentősen meghosszabbítják a stabil repülés működési határait.

Címkék:
monitoring, innováció, drón, hidrogén, drónos-permetezés, drónos-növényvédelem, mezőgazdasági-drón, drónos permetezés,