MEGJELENT és ingyenesen elérhető a Precíziós Gazdálkodás Interaktív Magazin legfrissebb száma!

agrarszektor.hu2024. február 28. 11:33

Megjelent a Precíziós Gazdálkodás Interaktív Magazin legfrissebb száma, amely egy interaktív digitális magazin. Az új lapszám a www.preciziosgazdalkodas.com oldalon ingyenesen elérhető. A kiadványban szó van többek között a gazdaságosabb és biztonságosabb drónos permetezésről, a hengerezéssel történő legelő- és növényápolásról, korszerű tavaszi műtrágyákról, űrnövényekről és még számtalan, a precíziós gazdálkodásban aktuális, illetve hasznos témáról. 

Az utóbbi évtized egyik legnagyobb mértékű agrárinnovációi közé tartozik a permetező drónok megjelenése. Ezen eszközök repülés közben dolgoznak, így minden perc és másodperc, amelyet nem a levegőben töltenek, teljesítmény veszteségnek számít. Ahhoz, hogy ezt a kiesést minimalizálni tudjuk, rendelkezésre áll már digitálisan szabályozott keverő és tankoló platform, amely szupergyors permetlé előkészítést és adagolást tesz lehetővé. Ráadásul mindezt biztonságosan és környezetkímélőn.

Ezek a platformok azért is hasznosak, mert bárhonnan biztosítják a hozzáférést, a felhő alapú rendszerek lehetőséget nyújtanak a magas szintű biztonsági intézkedések alkalmazására, de képesek adattárolásra és elemzésre is. Emellett költséghatékonyak, valamint a digitális keverőrendszer új perspektívát nyújt mind a szántóföldi adatgyűjtés, mind pedig a feldolgozás terén.

Forrás: Precíziós Gazdálkodás Interaktív Magazin

Címkék:
szántóföld, gazdálkodás, innováció, precíziós-gazdálkodás, drón, permetezés, adatgyűjtés, környezetkímélő, permetező-drón,