Szükséghelyzeti engedélyt kérhetnek a magyar gazdák: erre használhatják fel

agrarszektor.hu2020. március 12. 11:35

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) kérelmére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kiadta a Reglone Air szükséghelyzeti engedélyét őszi káposztarepce és napraforgó desszikálására.

A NÉBIH kiadta a Reglone Air szükséghelyzeti engedélyét őszi káposztarepce és napraforgó desszikálására a GOSZ kérelmére - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A szükséghelyzeti engedély szerint a Reglone Air kijuttatása a két kultúrára hidas traktorral és légi kijuttatással is lehetséges. A felhasználás 2020. május 25-től 2020. szeptember 21-ig terjedő időszakra engedélyezett.

A GOSZ kéri, hogy felhasználás során az engedélyokiratban szereplő, a kijuttatási technológiára vonatkozó előírásait és a kockázatcsökkentő intézkedéseket a felhasználás során az érintettek tartsák be. Légi kijuttatás esetén a vonatkozó rendelet előírásai változatlanul érvényesek. Akik a Reglone Air készítményt a szükséghelyzeti engedély birtokában felhasználják, nekik regisztrálniuk kell a területileg illetékes kormányhivatalnál.

Címkék:
traktor, napraforgó, engedély, gabonatermesztők-országos-szövetsége, intézkedés, felhasználás, kijuttatás, őszi-káposztarepce,