Itt a riasztás: durva viharra és jégesőre kell számítani a hétvégén országszerte

agrarszektor.hu2021. augusztus 6. 17:15

Szombat éjfélig szóló riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúl északi és középső részére, valamint az északkeleti megyékre a várható zivatarok miatt. Péntek délutáni veszélyjelzésében citromsárga, elsőfokú riasztást adott ki az OMSZ az ország egy részére a várható heves zivatarok miatt.

A figyelmeztetés szerint főként az ország északkeleti megyéiben, valamint a Dunántúl északi és középső térségében alakulhat ki helyenként zivatar, amelyhez átmeneti szélerősödés (50-65 kilométeres óránkénti sebességgel), jelentős csapadék (5-15 mm) esetleg jégeső (1-2 cm-nél kisebb jégmérettel) társulhat. Vasárnap pedig ismételten számolnunk kell a zivatarokkal és a hőséggel egyaránt, szinte az egész ország területére elsőfokú, illetve másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is  előfordulhat. 

Címkék:
csapadék, időjárás, jégeső, magyarország, dunántúl, kánikula, időjárásváltozás, riasztás, zivatar, szél, zápor, vihar, országos-meteorológiai-szolgálat, csapadékhullás, figyelemfelhívás, veszélyforrás, melegedés, előrejelezés, szélerősödés, villám,