Óriási csavar jön az időjárásban: ez a magyar földekre is komoly hatással lehet

agrarszektor.hu2022. április 3. 18:00

Az utóbbi napok téli időjárása átmeneti, és habár hétfőn még komoly fagyok lehetnek reggel Magyarországon, kedden melegedés indul, és szerdán már újra többfelé 20 fokot mérhetünk. A kellemes tavaszi idő a hét hátralévő részében is kitart, kisebb lehűlés csak hétvégén jöhet.

A téli fordulat csak átmeneti, pár nap és igazodik az időjárás a naptárhoz, így jövő héten már nyoma sem lesz a hónak - írja az Időkép. A legfrissebb előrejelzésen jól látszik a gyors ütemű melegedés, és hogy a sokéves átlaghoz idomul majd hét közepétől a hőmérséklet. Hétfőn ugyan még fagyos lesz a reggel, -8 és +1 fok között alakulnak a minimum-értékek, délután már 10 fok, a déli tájakon 10-12 fok körüli maximumokat mérhetünk. A délnyugati szél élénk lökésekkel járhat. Pár órás napsütésre mindenütt számíthatunk, érdemi csapadék nem várható.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Kedden az élénk, erős nyugati szél enyhébb időt hoz térségünkbe, reggel gyenge fagy még előfordulhat, de délután a legtöbb helyen 10 fok felett, délen, délnyugaton 20 fok közelében alakul a hőmérséklet. Kisebb eső északnyugaton eshet, máshol napsütés, több-kevesebb felhő lesz jellemző.

Szerdán is csak északon lehetnek kisebb záporok, de a napsütésé lesz a főszerep a nap folyamán. A szél még élénk lehet. A délies áramlás tovább melegíti az időt, nagy területen újra 20 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős idő valószínű, majd a nap második felében északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Többfelé élénk, néhol időnként erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet plusz 1 és 8, míg a maximumhőmérséklet általában 16 és 20 fok között várható.

Pénteken elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Több helyen megerősödik a szél. A hajnali 4-10 fokról általában 16-22 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap többfelé várható eső, záporeső. Sok helyen a szél is erős lesz. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 6 és 12, a legmagasabb hőmérséklet plusz 16 és 21 fok között alakul. Vasárnap a hajnali órákban plusz 3 és 8, délután 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetnek - olvasható az előrejelzésben.

Címkék:
tél, levegő, fagy, időjárás, előrejelzés, szél, napsütés, lehűlés, áramlás, tavasz, hétfő, kedd, szerda,