Brutális fagy jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

agrarszektor.hu
Fagyni fog hétfő reggel Magyarország nagy részén, a derült, szélcsendes tájakon mínusz 5 foknál is hidegebb lesz. Az ilyen erős fagy már komoly károkat okozhat a virágzó gyümölcsösökben, és akár meg is tizedelheti a termést, ezért érdemes előre gondoskodni a fagyvédelemről.

Vasárnap elhagyja térségünket a csapadékos időjárást okozó mediterrán ciklon, mögötte viszont erős, a Dunántúlon helyenként északi-északnyugati széllel hideg, egyre szárazabb levegő áramlik fölénk - írja az Időkép. Hétfő hajnalra lecsendesedik a szél, és a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet. Egyedül keleten és a nyugati határ közelében maradhatnak erősebben felhős tájak, amelynek jótékony hatásaként kevésbé hűlhet le a levegő, viszont máshol komolyabb fagyok jöhetnek. A hőmérők akár mínusz 5, mínusz 7 fokot is mutathatnak.

Forrás: Időkép

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

EZ IS ÉRDEKELHET

Ilyen mértékű fagy már jelentős károkat képes okozni a virágzó gyümölcsökben, védekezés híján sajnos megtizedelheti az idei termést a hétfő hajnali hideg. Fagyvédelmi öntözéssel, illetve füstöléssel azonban enyhíthetjük a fagykárokat. Jó hír, hogy keddtől felmelegedés jön, így ezen a reggelen már csak helyenként lehet -1, -3 fokos fagy, majd a hét közepére megszűnnek az éjszakai fagyok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?