Hihetetlen, de igaz: durva, ami a lengyel meggyel történik

agrarszektor.hu2022. augusztus 8. 08:30

Az esőzések miatt lassan indul be a lengyel ipari meggy szezonja. A fagyasztásra szánt meggy ára 200, a lémeggyé 120 Ft/kg körül alakul.

Az augusztus 1-jét megelőző pár napban igen stabil volt Lengyelországban fagyasztásra szánt meggy felvásárlási ára: csaknem mindenhol 2,4 PLN/kg (203 Ft/kg) áron vették át a feldolgozók, csak egy-egy helyről jelentettek 2,5 PLN/kg (212 Ft/kg) árat. A lémeggyet általában 1,4 PLN/kg (118 Ft/kg) áron vásárolták fel - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán. A gépi szüretelésű meggy szezonja azonban az elmúlt napok csapadékosabb időjárása miatt lassan indul be Lengyelországban, a következő napokban sokkal nagyobb mennyiség kerül a piacra, ezért a fenti árak még idény eleji áraknak tekintendők.

Címkék:
felvásárlási-ár, csapadék, meggy, áremelkedés, fruitveb, árcsökkenés, időjárás, lengyelország, felvásárlási-árak, szezon, meggytermés, meggy ára 2021, meggy felvásárlás, meggy felvásárlási ára 2021, meggy piaci ára 2021,