Örülhetnek a német termesztők: ebből a gyümölcsből bőven lesz idén az országban

agrarszektor.hu2022. augusztus 28. 09:31

A Destatis legfrissebb jelentésében 1,051 millió tonnás német almatermést prognosztizál idén, ami 4,6%-kal több a tavalyinál. Ráadásul a 2022-es termés a tízéves átlagot 80 ezer tonnával, 8,2%-kal múlja felül. 

A Destatis legfrissebb becslései szerint a 2022-es német almatermés volumene 1,051 millió tonna lesz, ami 46 ezer tonnával, 4,6%-kal nagyobb a 2021-ben betakarított mennyiségnél. Az idei termés a tízéves átlagot 80 ezer tonnával, 8,2%-kal múlja felül. A statisztikai hivatal jelentése szerint jó volt a terméskötődés, az időjárás miatt pedig a kórokozók és a kártevők nyomása is kisebb volt, ezért valamivel átlag feletti hozamok várhatók - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Németországban csaknem 34 ezer hektáron termesztenek almát. A legfontosabb termesztőkörzetek Baden-Württemberg, Alsó-Szászország és Szászország, a nemzeti össztermés 70%-a ezekből a tartományokból származik. Mind terület, mind várható termés tekintetében messze Baden-Württemberg vezet, a teljes német termés 36%-át ez a tartomány adja.

Címkék:
alma, gyümölcs, időjárás, németország, kártevő, almatermés,