Veszélyes időjárás jön hétfőn: figyelmeztetést adtak ki ezekre a megyékre

agrarszektor.hu2024. január 15. 08:13

Átmeneti és gyenge ónos eső eshet hétfő hajnalban és reggel főként az Alföld középső részén és a Dunántúl keleti részén, estétől azonban az ország déli részén az eső havazásba válthat át. A HungaroMet Nonprofit Zrt. az ónos eső veszélye miatt több vármegyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Hétfő hajnalban, reggel főként az Alföld középső részén és a Dunántúl keleti részén átmeneti gyenge ónos eső jelentkezhet. Éppen ezért a HungaroMet Nonprofit Zrt. ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Fejér és Tolna vármegyére.

Mint írták, hétfő estétől az ország déli részén (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) a csapadék egyre nagyobb területen havazásba vált át, és – jelentős területi bizonytalanság mellett – akár 2-3 centiméteres tapadó hóréteg is kialakulhat (nyugat felé haladva egyre nagyobb eséllyel), a Mecsek magasabb vidékein pedig akár 5 centiméter körüli vagy afeletti is lehet a lehullott hó vastagsága.

Címkék:
csapadék, fejér-megye, tolna, előrejelzés, havazás, meteorológia, figyelmeztetés, bács-kiskun-megye, ónos-eső, elsőfokú, elsőfokú-figyelmeztetés,