Nagy változás jöhet ezeknél a támogatásoknál: erről jó, ha minden gazda tud

agrarszektor.hu2023. október 15. 12:03

Megjelent a kormány hivatalos honlapján az Agrárminisztérium (AM) azon jogszabálytervezete, amely a Közös Agrárpolitika pénzügyi alapjaiból és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások pénzügyi, számviteli, lebonyolítási rendjét tartalmazza. A rendelettervezetet az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta, a vélemények beküldésére október 21-ig van lehetősége a lakosságnak.

Október 21-ig véleményezheti a lakosság az Agrárminisztérium azon jogszabálytervezetét, amely a Közös Agrárpolitika pénzügyi alapjaiból és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások pénzügyi, számviteli, lebonyolítási rendjét tartalmazza. Az észrevételeket a tarsadalmiegyeztetes@am.gov.hu címen várják. A kormányrendelet-tervezet célja, hogy a KAP törvény felhatalmazása alapján megteremtse az új programozási időszakra vonatkozóan az EMGA-ból, az EMVA-ból és a tagállami költségvetésből finanszírozott agrártámogatások pénzügyi, számviteli, lebonyolítási rendjét.

Címkék:
támogatás, agrártámogatás, kormány, agrárium, finanszírozás, költségvetés, közös-agrárpolitika, kormányrendelet, agrárminisztérium,