Terveiről vallott a fiatal magyar gazda: ezzel a módszerrel turbózná fel a gazdaságát

agrarszektor.hu2022. december 16. 13:31

Az egyre szélsőségesebb időjárás miatt egyértelműen az öntözésfejlesztést tűzte ki fő iránynak a következő időszakra a Bács-Kiskun megyei Dunapatajon található Új Élet Mezőgazdasági Kft. Habár az elmúlt években is sokat fordított erre a cég, és az 1400 hektáros területből már közel 300 hektár öntözhető, a termésstabilitás, valamint a biztos működés miatt a jövőben is tervenk ilyen jellegű beruházásokat. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év fiatal agrárszakembere ifj. Dusnoki Csaba, az Új Élet Mezőgazdasági Kft. termelésirányítója lett.

Az Új Élet Mezőgazdasági Kft. Dunapataj közigazgatási határain belül gazdálkodik közel 1400 hektáron, amiből 400 hektáron integrációs terület, ami a vetőmag elvetésétől kezdve egészen a termény felvásárlásig egy komplett szolgátlatási csomagot foglal magába - tudta meg az Agrárszektor ifj. Dusnoki Csaból. Kiemelte, a cég 2006-ban alakult, ahol jelenleg is több, mint 700 millió forint értékben zajlanak fejlesztések, főképp pályázati forrásból. A jövőben fő fejlesztési iránynak a 2022-es év különös időjárási helyzete miatt az öntözésfejlesztést tűzték ki. Habár az elmúlt években is sokat költöttek erre, és ma már közel 300 hektár az öntözhető terület a cégnél, a termésstabilitás, illetve a biztos működés miatt további beruházásokat terveznek. A szakember elmondta, az Új Élet Mezőgazdasági Kft. árbevétele 2021-ben több, mint 800 millió forint volt, ami a 2022-es évben közel 1,5 milliárd forint fog felugrani. Ez az emelkedés a terményárak növekedésésből, valamint a többletszolgáltatásokból és a többlettermésből adódik.

A legfőbb motivációm az, hogy nemcsak a cég érdekeit, valamint előremenetelét kell nézni, hanem annak a 17 alkalmazottnak a családját is, akiknek biztos megélhetést adunk a településen és a környéken. Emellett fontosnak tartom, hogy mindenféleképpen maradandót kell alkotni azért, hogy később esetleg az én leszármazottaim is vígan profitáljanak majd ebből.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év fiatal agrárszakembere ifj. Dusnoki Csaba, az Új Élet Mezőgazdasági Kft. termelésirányítója lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Agrárszektor

Címkék:
növénytermesztés, pályázat, öntözés, agrárium, agrárszektor, öntözésfejlesztés, portfolio-csoport, agrárszektor.hu, év-fiatal-agrárszakembere, portfolio-agrárdíjak-2022,