Együttműködési megállapodást kötött az Agrárkamara és az MNGSZ

MTI2020. július 14. 16:30

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) - közölte a NAK az MTI-vel kedden.

A kölcsönös segítség a mezőgazdaság és a gasztronómia fejlődéséhez egyaránt hozzájárul - indokolták a megállapodást. A két szervezet már korábban is egyetértett abban, hogy hatékonyabb együttműködésre van szükség a kereslet-kínálat oldal, valamint a jogalkotók között. A kapcsolatok erősítése megoldhatja a szakképzés, az alapanyag-szükséglet, és a jogszabályi ismeretszerzés problémáit - tették hozzá. A közlemény különösen a jó minőségű alapanyagok jelentőségét hangsúlyozta, hiszen ezek nélkül - mint írták - sem színvonalas gasztronómia, sem sikeres élelmiszeripar nem képzelhető el. A NAK és az MNGSZ megállapodása szorosabbra fűzte a magyar konyha, a magyar vendéglátás és a magyar agrárium kapcsolatát, és az érintettek várakozása szerint a magyar gazdaság lesz a legfőbb nyertese - olvasható a közleményben. 

Címkék:
együttműködés, nemzeti-agrárgazdasági-kamara, megállapodás, gasztronómia, alapanyag, fejlődés,