Óriási változások jöhetnek a magyar élelmiszeriparban: nagy átalakulás várható
Elképesztően fontos és szükséges a versenyképesség növelése az élelmiszeriparban Magyarországon, hatalmas szerepet kaphat a digitalizáció.
Elképesztően fontos és szükséges a versenyképesség növelése az élelmiszeriparban Magyarországon, hatalmas szerepet kaphat a digitalizáció.
Könnyítés érkezik a belföldre előállító élelmiszeripari vállalkozások a NETA-változásban.
Bezuhantak az élelmiszer-alapanyagárak a globális piacon, a 2023-as előrejelzések jó szezont ígérnek a gabonák esetében.
Az elmúlt néhány évben a nemzetközi és a hazai piacon egyaránt egyre nagyobb mennyiségben és választékban jelentek meg különböző növényi alapú élelmiszerek és készételek.
A Hungrana Kft-nél végrehajtott SAP modulbevezetések egy rangos versenyen két díjat is értek.
Egyedi jelölést és elkülönítést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek a hazai boltokban.
GMO-mentes takarmánykiegészítőt fejlesztett a Hód-Mezőgazda Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem konzorcium.
Míg az EU-s átlagot tekintve 22 százalékkal drágultak meg a tésztafélék, Magyarországon 70 százalékos volt az áremelkedés.
Zajlanak a kifizetések, 59 milliárd forint agrártámogatás érkezett egy nap alatt a gazdálkodókhoz.
Bezuhantak az élelmiszer-alapanyag árak a globális piacon, a FAO élelmiszerár-index alacsonyabb értékkel zárta 2022-t, mint az azt megelőző évet.
Téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést tartottak Magyarországon december 5. és 18. között.
Hihetetlen, mennyire megemelkedett a tejtermékek ára itthon, novemberben sem lett olcsóbb semmi.
Ha nem teszünk a klímaváltozás ellen, az emberiség végleg elbúcsúzhat a csokoládétól.
Drága lesz idén a karácsony egyik hagyományos édessége, függetlenül attól, boltban vesszük-e, vagy magunk készítjük.
Még védővámmal együtt is megéri behozni a bioetanolt Brazíliából Európába, annyira olcsón állítják elő a dél-amerikai országban.
8 millió csokimikulást adnak el évente hazánkban, még mindig a tejcsokis a legangyobb kedvenc.
Súlyos gondokkal néztek szembe a liba-és kacsatartók, ráadásul a fogyasztóknak is komoly áremelkedésre kell számítaniuk.
Komoly oka van annak, hogy miért a sajtok, tehéntúrók, tejek és joghurtok drágultak meg a leginkább.
Egyre több export alma érkezik Lengyelországból a magyarországi feldolgozókba, megéri a lengyel termelőknek ide szállítani a gyümölcsöt.
Több mint száz terméknél éltek már az élelmiszergyártók a napraforgó-étolaj helyettesítésének a lehetőségével.
Komoly átalakulásokat hozhat az orosz-ukrán háború, és annak kimenetele az európai takarmánygyártásban és hústermelésben.
Az öt év átlagát tekintve az 52 százalékot is meghaladta a kukorica termésmennyiségének visszaesése Magyarországon.
Modernizáció és robotizáció nélkül a magyar élelmiszeripar nem tud versenyképes lenni.
A napenergia még jobban felértékelődhet az agráriumban, ráadásul a földterületek kettős célú hasznosításával diverzifikált árbevételre lehet szert tenni.
Elképesztően fontos és szükséges a versenyképesség növelése az élelmiszeriparban Magyarországon, hatalmas szerepet kaphat a digitalizáció.