Burgonya kiemelő

A burgonya kiemelő gépek a burgonyatermesztés során a gumók földből való kiemelésére szolgálnak. Működési elvüket tekintve léteznek kirázó típusú gépek, valamint felszedők is.

A burgonya kiemelő jellemzően a kisebb kapacitású betakarítógépek közé tartozik, amely a kisebb, illetve közepes méretű gazdaságoknál a zöldségtermesztés során felmerülő igényeket hivatottak kiszolgálni a burgonya betakarítását illetően. A burgonya kirázók a föld alatt található gumós jellegű termények betakarítása során vannak széles körben használatban. A gumósok ilyen formán történő gépesített felszedése nem új dolog, hatékonysága miatt mostanra már a kisebb gazdaságokban is teljesen megszokottá vált. A burgonyafelszedő gépek, burgonya kirázók és a modern nagyteljesítményű burgonyakombájnok a maguk szintjén igen hatékony munkavégzést tesznek lehetővé a hagyományos kézzel történő krumpliszedéshez képest, így nem véletlen, hogy ennyire széles körben alkalmazzák őket a betakarítási munkák segítésére.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.