Régi recept, örök kedvenc: most érdemes elkészíteni ezt a népszerű ételt
Itt az ideje a zakuszka készítésének - most minden alapanyagnak szezonja van.
Itt az ideje a zakuszka készítésének - most minden alapanyagnak szezonja van.
Itt a nagy grillfelmérés: a többség szívesen vállalkozik egy kerti sütögetésre.
Jelentős jövedelmet hozhat a szarvasgomba-gyűjtés, de az illegális gyűjtők már az állományt veszélyeztetik.
A film kiemelt hangsúlyt fektet a borturizmusra, és segít a külföldi nézőknek a magyar bornevek helyes kiejtésében is.
Milliók választják ilyenkor Európában a kerti sütögetést - az élősertés-árakat is megmozgatja a most induló grillszezon.
Megnyílt az egyik legjelentősebb nemzetközi, szakmai kiállítás Szingapúrban, a Food and Hotel Asia.
Zilahy Ágnes 133 éves receptjét elevenítettek fel, amikor elkészítették a tepertős vakarcsot.
Sok ínyenc a bárány fejét akarja, sőt igazi különlegességnek számít az állat szeme is.
A Michelin-csillagos éttermek degusztációs menüi 40-90 ezer forintba kerülnek - fejenként.
Szombaton hivatalosan is megkezdődött a fagylaltszezon a Balatonnál.
A technológia beépített lehetőségei is bemutatkoznak a konyhákat bemutató szakkiállításon.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Akár 10 millió forintot is elkérhetnek egy kilogramm sáfrányért, így nagy biznisz lehet a termelése.
A sárgarépa és a petrezselyemgyökér is keresett termék Magyarországon a piacokon.
Családokat és generációkat kötnek össze a karácsonyi vacsora gasztronómiai hagyományai.
2025. január 16-18. között jön a 'TMG REAG', VIII. Talajélet Konferencia és Szakkiállítás Jakabszálláson.
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
Libaételekkel, magyar borokkal és koncertekkel készül Szent Márton napjára a Skanzen.
A nyári strandszezon után sokan másfajta kikapcsolódást keresnek, és Magyarország borvidékei kiváló őszi programlehetőségeket is kínálnak.
A döntés különösen érzékenyen érinti a magyar fogyasztókat, hiszen a háztartási keksz alapvető összetevője számos népszerű édességnek.
A forgalmazók szerint a kereslet nem tűnt el, de inkább a szükség diktálja, mintsem a fejlesztési ambíció, ami lassítja a piac mozgását.
A klorofill, a növények zöld színét adó pigment, nem csupán a fotoszintézis alapvető eleme, de egyre nagyobb szerepet kap számos iparágban is.
Az ágazat jövője nagyban függ attól, hogy képesek-e a gazdák befogadni a fiatalok tudását vagy maradnak a megszokások.
Több oldalról érkezik segítség a ragadós száj- és körömfájás sújtotta állattartóknak.
Miközben a boltok polcait egyre inkább elárasztják az olcsó import tejtermékek, a hazai gyártóknak egyre nehezebb talpon maradni.
Történelmi időket élünk a magyar mezőgazdaságban (is).