Magyarországot is célba veheti a francia baromfifeldolgozó óriás

agrarszektor.hu2021. december 8. 17:00

Akvizíciókat tervez az LDC, Franciaország legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, amely vizsgálja az európai felvásárlásokat olyan piacokon vagy azok környékén, ahol már jelen van. Célpont lehet akár Magyarország is, a cég jelenleg többek között a hazánkkal szomszédos országokat tanulmányozza.

Philippe Gelin, a csoport nemzetközi piacokért felelős vezetője a Reutersnek elmondta, hogy a csoportnak jelentős piaci részesedése van Franciaországban, ahol a baromfipiac 40%-át és a hűtött csemegepiac 50%-át birtokolja - írja a Portfolio. Hozzátette, a csoport 2020/21-ben 4,4 milliárd euró árbevételt szerzett, ebből 830 millió euró Franciaországon kívüli exportpiacairól származott. Az LDC a nemzetközi terjeszkedést 20 évvel ezelőtt kezdte meg egy lengyelországi vállalat, az Európai Unió legnagyobb baromfitenyésztésének átvételével. Ezt követően többségi részesedést szerzett egy magyarországi baromfiüzletben, egy belgiumi import-export cégben, és az év elején a walesi Capestone baromfiipari vállalatban, amely az Egyesült Királyság szabadtartási és biopiacának 7%-át jegyzi.

Az LDC az új piacokra lépéskor a családi vállalkozások felvásárlását részesíti előnyben, de továbbra is nyitott más lehetőségekre. Az LDC-csoport a lehetőségek függvényében képes nagyobb akvizíciókat végrehajtani, és a többségi részesedéssel olyan vállalatokat célozhatnak meg, amelyek évi 200 millió eurós (225 millió dolláros) árbevétellel rendelkeznek. Mindenekelőtt erősíteni szeretnénk a lengyelországi, magyarországi és brit akvizíciókkal, olyan helyeken, ahol már jelen vagyunk

 - mondta Gelin, aki jövőre veszi át a vezérigazgatói posztot, de továbbra is a nemzetközi divízió élén marad. Kiemelte, a csoport más európai országokat is vizsgál, köztük a Magyarországgal szomszédos országokat is.

Címkék:
import, export, baromfi, felvásárlás, árbevétel, baromfiipar, biopiac, ldc, exportpiac, akvizició, baromfifeldolgozó,