Óriási mázlija volt a horgásznak: gigantikus harcsát fogott Heves megyében

agrarszektor.hu2022. február 22. 17:15

Az év első nagy fogása a Heves megyében esett meg, ahol egy szerencsés horgásznak egy gigantikus harcsát sikerült megakasztania. Méreteit tekintve a hal meghaladta a két métert és a hatvan kilogrammot is.

Sok horgász kedvenc helye a hevesi Lőrinci-tó, ami arról is nevezetes, hogy a partjának nagy részét stégekre épült horgászházak foglalják el - olvasható az Infostart oldalán. A napijegyes vendéghorgászok a tó Zagyva felőli részén található füvesített partszakaszon és a vízterelő T-gáton hódolhatnak kedvelt időtöltésüknek, melynek eredményeként gyakran akadnak horogra méretes példányok. Itt volt óriási szerencséje Buborék Lászlónak.

A horgász, aki tavaly a Palotási-víztározónál rendezett harcsafogó versenyen társával, Pál Lászlóval a második helyen végzett, ezúttal egyedül járt sikerrel: a Lőrinci-tavon az idei év első gigahalát akasztotta meg. A harcsa 214 centiméter hosszú és 64 kilogrammos volt. A halról és a szerecsés horgászról készült kép a Lőrinci Horgászegyesület Facebook-oldalán tekinthető meg.

 

Címkék:
hal, horgászat, rekord, horgász, harcsa, fogas, heves-megye, kapitális,