Végre egy kifizetődő növény Magyarországon

Braunmüller Lajos2023. június 26. 13:31

Stabil és jövedelmező a káposzta termesztése, de fontos odafigyelni a termesztés során több szempontra is annak érdekében, hogy a termelő sikert érjen el. Az Agrárszektor videós csapata a Pest megyei Bugyiban járt Versegi Viktor termelőnél, aki megmutatta a földjét és beszélt a gazdálkodás részleteiről. A videóban megszólal Márton Zoltán, a Malagrow szaktanácsadója is, aki a tápanyagutánpótlás fontosságáról, az egyes növekedési fázisokban fontos tennivalókról beszélt.

Komoly egy hektárra vetített befektetéssel jár a káposzta termesztése, de ha valaki jól csinálja, stabil piacot jelent neki a nagybani felvásárlás, amelyet jól kiegészít a kereskedelmi láncok és a feldolgozók kereslete is. A termelésben ugyanakkor fel kell készülni az időjárás viszontagságaira, az értékesítésben pedig az import jelenthet kihívást a szereplőknek. Az Agrárszektor csapata Bugyiban járt Versegi Viktor káposztatermelőnél, emellett Márton Zoltánnal, a Malagrow szaktanácsadójával is beszélgettünk a termesztéssel kapcsolatos fontos tudnivalókról:

Címkék:
kereskedelem, tápanyag, időjárás, káposzta, agrárszektor, felvásárlás, káposztafélék, termesztés, termesztéstechnológia, tápanyagutánpótlás, fejes-káposzta, kelkáposzta, káposztaféle,