Szükséghelyzeti engedélyt kapott két rovarölő szer: ez sok termelőt érinthet

agrarszektor.hu2021. január 25. 13:35

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. január 7. napján kelt határozatában engedélyezte a Benevia és a Coragen 20 SC rovarölő permetezőszerek szükséghelyzeti felhasználását hajtatott paprika és paradicsom kultúrákban különböző rovarkártevők ellen, a 2021. január 15. és 2021. május 14. közötti időszakban. Fontos tudni, hogy a szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező növényvédő szer felhasználása csak saját felelősségre, a felhasználást engedélyező határozatban leírtak figyelembevétele és betartása mellett történhet.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint engedélyező hatóság a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kérésére 2021. január 7. napján kelt határozatában engedélyezte a Benevia és a Coragen 20 SC rovarölő permetezőszerek szükséghelyzeti felhasználását hajtatott paprika és paradicsom kultúrákban különböző rovarkártevők ellen, a 2021. január 15. és 2021. május 14. közötti időszakban - írja a FruitVeB. A termelőknek nem árt tudni, hogy a szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező növényvédő szer felhasználása csak saját felelősségre, a felhasználást engedélyező határozatban leírtak figyelembevétele és betartása mellett történhet. Emellett a permetezések időpontjáról a felhasználók a kezelések megkezdése előtt kötelesek tájékoztatni a területileg illetékes megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi hatáskörben eljáró járási hivatalát.

Címkék:
engedély, zöldség, termelő, fruitveb, paprika, talajvédelem, nébih, paradicsom, rovarölő-szer, határozat, permetezőszer, zöldségtermelő, szükséghelyzeti-engedély,