Megújult a partnerség, ami az egész magyar mezőgazdaság jövőjét befolyásolja
A közös munka középpontjában továbbra is a mikrobiológiai készítmények értékelése áll.
A közös munka középpontjában továbbra is a mikrobiológiai készítmények értékelése áll.
Az Európai Unió új, vízügyi rezilienciára vonatkozó stratégiája mérföldkő a kontinens vízgazdálkodásának történetében.
A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
A biomassza nem csak a mi és állataink élelme, hanem energiává alakítható anyag, ugyanakkor a hozzáférése társadalmi, gazdasági és környezeti következményekkel jár.
Egy új kutatás szerint a mezőgazdasági hulladékból előállított biogáz gyártása során keletkező melléktermék értékes talajjavító lehet.
A talaj nem csupán a növények gyökereinek támasza, hanem egy rendkívül összetett, élő rendszer is.
A mikrobiológiai készítmények olyan élő gombákat vagy baktériumokat, illetve zöldalgákat tartalmaznak, amelyek jótékony hatással vannak a talajegészségre és termesztett növényeinkre.
A finn Multiva munkagép-kínálata a kisebb és közepes gazdaságok számára is elérhetővé teszi a legújabb talaj-, talajélet- és talajnedvesség-kímélő technológiákat.
A kalászosok termesztésében egyre nagyobb szerepet kapnak a mikrobiológiai készítmények
Az aratás után visszamaradó szár- és gyökérmaradványok értékes tápanyagokat rejtenek, azonban ezek ebben a formájukban a növények számára felvehetetlenek.
Az időjárás ma már nem egy távoli, elméleti kockázat, hanem napi realitás a magyar mezőgazdaságban.
A feltételesség kapcsán elvárás, hogy a legforróbb időszakokban a talaj takarása biztosított legyen tarlóval, tarlóápolással, vagy növényi takarással.
A Phylazonit Szántóföldi Akadémián résztvevő termelőknek Keszthelyen és Csongrádon volt lehetőségük betekinteni a talajok mélyebb rétegeibe.
A termőtalajok sótartalma kulcsfontosságú tényező lehet a növénytermesztés során.
A humusz nem csupán a talaj „lelke”, hanem számos fontos ökológiai és gazdálkodási funkció betöltője is.
A súlyos aszályt ugyan felszámolták a zivatarok, de az Alföldön néhol még kritikusan száraz a talaj.
A világon mindenhol fokozódik a talajromlás – és ezzel együtt nő az élelmiszer-ellátás bizonytalansága is.
A tartós csapadékhiány miatt kénytelen megkezdeni több halastó lehalászását július első két hetében.
A talaj szervesanyag tartalma és a kapcsolódó talajfunkciók javításáért már az aratási szezonban sokat tehetünk!

Az alkohol fontos ipari alapanyag, mely igen sokféle mezőgazdasági termékből vagy melléktermékből indulhat.
Van pár olyan, nálunk egyelőre nem túl elterjedt faj, mely a tél folyamán még fejlődni is képesek a kertben.
Télen ezért is vásárolunk több déligyümölcsöt, mert nálunk nincs termő-szezonja éppen semminek.
A termelők gazdaságosan, a környezetet és az egészséget kímélő fajtákat termeszthetnek.
Tuti recept sajnos nincs, de a technológiában és a talajéletben még lehetnek tartalékok.