Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.23. péntek

agrarszektor.hu2021. július 23. 07:45

Gomolyfelhős, napos idő várható, helyenként azonban összeállhatnak a gomolyfelhők, sőt a nap első felében az északkeleti megyékben még erősen felhős vagy borult területek is lehetnek - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.07.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.07.23.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.07.23.) napon.

2021.07.23. péntek: Gomolyfelhős, napos idő várható, helyenként azonban összeállhatnak a gomolyfelhők, sőt a nap első felében az északkeleti megyékben még erősen felhős vagy borult területek is lehetnek. Maximum néhol lehet futó zápor, esetleg délután a nyugati határszélre egy-egy zivatar besodródhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 18 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2021.07.24. szombat: Gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délire, délkeletire forduló szél a Dunántúl északi részén időnként megélénkül, az Alpokalján erős közeli széllökések is lehetnek. A délután 26 és 31 fok között alakul.

Friss híreink:

Pofonegyszerű, és valóban működik: így készíthetsz saját cidert otthon
Az almabor, avagy ismertebb nevén a cider igen ősi ital, aminek a pontos eredetét közel lehetetlen meghatározni, ugyanis a fő összetevője, az alma meglehetősen elterjedt gyümölcs, ami Nyugat-Európától a Közel-Keletig mindenhol megtalálható. Az ember pedig már régen is nagyon okos volt, hiszen szinte bármiből tudott alkoholos italt készíteni. A cidert eredetileg vadalmából főzték, vagy abból, ami épp volt a környéken. És bár mostanra az almabor - vagy legalábbis annak a felvizezett, megcukorozott változata - a világ minden táján megtalálható, a legtöbben még mindig az angol cidert és a francia cidre-t tekintik az etalonnak.

Itt a figyelmeztetés: sürgősen csökkenteni kell a húsfogyasztást, különben baj lesz
Klímahiszti, klímaválság, műhús, vega, vegán, ökológiai lábnyom, fenntarthatóság, környezetvédelem - ezekkel a szavakkal többnyire már mindenki találkozhatott, és talán kijelenthető, hogy igenis fontos, hogy ezekkel foglalkozzunk. Manapság számos csapás éri az egész világot, elég csak a szörnyű árvizekre, szárazságra, erdőtüzekre gondolni. Feltehetjük magunknak a kérdést, hogy vajon mi állhat ezeknek a természeti katasztrófáknak a hátterében? Mit tehetünk azért, hogy óvjuk a környezetünket, és minél jobban visszaszorítsuk ezeket a csapásokat? Valóban sok múlik a húsfogyasztásunkon is? Ezek mind jogosan merülhetnek fel bennünk, az Agrárszektor pedig szakértők segítségével megpróbált utánajárni az igazságnak.

Vallott a szakember: elkerülhetetlen az újabb élelmiszerdrágulás Magyarországon
Elképesztően meleg, száraz napokat, heteket tudhatunk a hátunk mögött, ez pedig nagyon sok problémát és fejtőrést okozott a gazdáknak és a termelőknek. Az időjárás nem csak a kánikula miatt nem volt kegyes hozzájuk, hiszen alig voltak esős napok - amikor voltak, akkor viszont özönvízszerűen ömlött az eső, sőt, számos helyen jégeső. Ezek további károkat okoztak a földeken, így hiába élte túl az aszályos időszakot számos növény, a jég ellen már sok esetben nem volt mit tenni. De hogy pontosan milyen mértékű károk keletkeztek és mi várható az elkövetkezendő hónapokban, annak járt most utána az Agrárszektor.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,