Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.03. kedd

agrarszektor.hu2022. május 3. 07:45

A több-kevesebb napsütés mellett a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.05.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.05.03.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.05.03.) napon.

2022.05.03. kedd: A több-kevesebb napsütés mellett a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Összességében több helyen kell záporra, zivatarra számítani. A szél csak intenzívebb záporok, illetve zivatarok körül erősödhet meg.

A hőmérséklet csúcsértéke délután 20 és 24 fok között tetőzik.
Késő este 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.05.04. szerda: Erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Délnyugaton kicsi a csapadék esélye, máshol több helyen valószínű zápor, zivatar. A délies szél jobbára mérsékelt marad, csak néhol élénkül meg, de zivatar környezetében erős széllökések is lehetnek. Délután 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ez most komoly? Tényleg ekkora biznisz a mezőgazdaság Magyarországon?
2002 és 2021 között az Európai Unió mezőgazdasági termékeinek unión kívüli kereskedelme több mint kétszeresére nőtt, ami átlagosan csaknem 4,8 százalékos éves növekedésnek felel meg. Ebben az időszakban az export (5,4 százalék) gyorsabban nőtt, mint az import (4,2 százalék). Magyarország részesedése az uniós mezőgazdasági termékek kereskedelméből évek óta változatlan, az exporthoz mintegy 2 százalékkal járultunk hozzá, míg az importból a részesedésünk 1,7 százalék. Hosszabb távra visszatekintve azonban látható, hogy míg az ország exportrészesedése lassú csökkenést mutat, addig az import egyre erősödik.

Csodaszer készül ebből a növényből Magyarországon: megőrülnek érte külföldön
A reggelik és a délutáni teapercek elengedhetetlen "kelléke" a kissé folyékony, aranysárga csodaszer, ami nem más, mint a méz. Bár nem olcsó mulatság, megéri az árát, hiszen sokáig elég, ráadásul egészséges is, a magyar méz pedig kiváló minőségű, és számos fajta elérhető belőle. Éppen ezért nagyon fontos lenne, hogy a hazai termelőket támogassuk, és ne az import, sokszor kétes eredetű mézekhez nyúljunk. De mi kell ma ahhoz, hogy egy méhészet sikeresen legyen? Egyáltalán, megéri velük foglalkozni? Mennyit kell most a különféle mézekért fizetnie a vásárlóknak? Ezeknek és sok másnak is utánajárt az Agrárszektor.

Mérgező növények lehetnek a magyar kertekben: senki sincs biztonságban tőlük
Sokan nem is gondolnák, hogy gyakran még a kertben is bele lehet futni egy-egy mérgező növénybe, virágba. Némelyiknek csak egyes részei okozhatnak károsodást, vannak azonban olyan fajok/fajták, amelyeknél az egész növény súlyosan mérgező. Nem árt tehát résen lenni a kertben, összegyűjtöttük, melyek azok a kertekben is előforduló növények, amelyekkel érdemes vigyázni, mert azon kívül, hogy szépek, komoly gondokat okozhatnak a szeretteink, a saját, de akár a háziállatok egészségében is.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,