Fontos változás jöhet a hazai zöldség-gyümölcságazatban: ez várhat a termelőkre

MTI2022. május 21. 18:30

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) küldött közgyűlése 2026. július 4-ig megerősítette hivatalában a másfél éve működő ügyvezető elnökséget. A szakmaközi szervezet tagjai, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Termelők Egyesülete, a Magyar Zöldség-Gyümölcs TÉSZ-ek és Kereskedők Egyesülete, valamint a Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség korábban tartott közgyűlésein megválasztott vezetők és küldöttek kellő számban jelentek meg a május 19-i FruitVeB-közgyűlésen.

Elöljáróban Apáti Ferenc elnök felidézte azt a másfél évvel ezelőtti vállalásukat, mely szerint erősítik a szakmai és szakmapolitikai munkát, stabilizálják a szervezet pénzügyeit, szorosabb viszonyt alakítanak ki más szakmai szervezetekkel és elsősorban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, valamint jobban bevonják a munkába a feldolgozóipart, különös tekintettel a komoly problémákkal küzdő alágazatokra. Ezeken a területeken sikerült is előrelépni és nagyon jó, együttműködő csapat alakult ki az elnökségben és a szervezet titkárságán is. Egyedül a kommunikáción kell még javítani, hogy az elért eredmények eljussanak a tágabb vezetéshez és a tagokhoz. Fontos cél, hogy az ágazatban termelők 60%-át összefogva reprezentatív szakmaközi szervezetté váljon a FruitVeB, amire körülbelül két évet szánnak. A küldöttek újraválasztották Apáti Ferencet a FruitVeB elnökének, alelnökei Gubacsi Zoltán, Varga István, Takács Ferenc, Nagypéter Sándor és Sebesta Péter lettek.

Címkék:
pénzügy, gyümölcstermesztés, gyümölcs, zöldség, fruitveb, zöldségtermesztés, magyarország, választás, termelés, választások, konzervipar, termelők, apáti-ferenc, szakmaközi-szervezet, hűtőipar,