Óriási segítség érkezik a magyar vállalkozásoknak 2023-ban: itt vannak a részletek

MTI2022. november 7. 19:29

A Széchenyi Kártya is nagyban segíti a vállalkozásokat a szankciós válságban - közölte a kormányszóvivő a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Szentkirályi Alexandra kiemelte: az energiaár-emelkedés a vállalkozások életét nehezíti meg a legjobban. Hangsúlyozta: sok vállalkozásnak egyszerűen a túlélés a cél. Az egekbe emelkedett a rezsi, a mindennapi kiadások, a beszerzési, a szállítói árak, emellett magasak a kamatlábak és a hitelfeltételek is szigorodtak.

A talpon maradáshoz sok vállalkozásnak szüksége van forgóeszközre és energiahatékonysági fejlesztésekre, továbbá ezekhez olcsó és biztonságos hitelekre - mondta a kormányszóvivő, közölve: a kormány ezért úgy döntött, hogy a rezsitámogatás, a vállalkozói kamatstop és a gyármentő program mellett rendkívül kedvező hiteltermékeket is biztosít a vállalkozásoknak. Elmondta: 2023 első félévében kezelési költség nélkül, a piaci kamatszinthez képest rendkívül kedvező, évi ötszázalékos ügyfélkamattal lesznek elérhetők a Széchenyi Kártya Program hiteltermékei - a folyószámlahitel, a likviditási hitel, a mikrohitel, a Turisztikai Kártya, az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel, valamint az energiahatékonysági fejlesztéseket támogató Széchenyi Zöld Beruházási Hitel.

Címkék:
beruházás, hitel, széchenyi-kártya, energiaár, forgóeszköz, kamat, beruházási-hitel, széchenyi-kártya-program, rezsi,