Mi történik a magyar dinnyeföldeken? Az idei szezon más lesz, mint a többi

agrarszektor.hu2021. július 29. 12:15

Hazánkban idén 2200 gazda termeszt dinnyét a magyar fogyasztók számára, több mint 3700 hektáron. A nyári nagy meleg következtében a magyar dinnye hét-tíz nappal korábban, már július első hétvégéjén nagy mennyiségben és kiváló minőségben került a hazai piacra - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A miniszter hozzátette: a forróságban mindig jól esik a gyümölcs fogyasztása, ezért érdemes keresni az árusoknál, és az áruházakban is a jó minőségű, ízletes és finom magyar dinnyét, aminek a beltartalmi értéke is kiváló. A sárga- és görögdinnye többek között A, C, B6 és E-vitamint, illetve vasat és foszfort tartalmaz, víztartalma pedig kiválóan hidratál, ami az emberi szervezet számára is kimondottan előnyös - hangsúlyozta.

Kifejtette: nem csak mi magyarok, hanem szerte Európában élvezhetik a magyar gazdálkodók munkájának gyümölcsét, mivel a termelői szervezetek, illetve a kereskedők megfelelő partneri kapcsolatai és előre történt egyeztetések alapján az áruházláncokon keresztül jelentős mennyiség került a magyar dinnyéből a hazai és a környező országok piacára. A fejlődő termesztéstechnológiának, a megfelelő fajtahibrideknek és a klimatikus viszonyoknak köszönhetően a magyar dinnye egészen szeptember végéig a megszokott, kiváló minőségben elérhető lesz - emelte ki az agrártárca vezetője.

Címlapkép forrása: Fotó: Vermes Tibor

Címkék:
gyümölcs, dinnye, görögdinnye, kereskedő, áruház, áruházlánc, fajta, meleg, termesztéstechnológia, forróság,