Tarolt egy magyar méhészet a világ egyik legrangosabb gasztro versenyén

agrarszektor.hu2023. augusztus 23. 08:13

A Virágbéke Méz Manufaktúra tavalyi sikerei után ismét duplázott a világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenyén, a Great Taste Awards-on. Míg tavaly a ritkaságnak számító gesztenyeméz és a Hortobágyi BIO vadvirágméz hódította meg a zsűrit, idén a hársméz hozott el két csillagot az eseményről, a málnavirágméz pedig szintén kiérdemelt egy csillagot a zsűritől.

A Virágbéke Méz Manufaktúra idén összesen három csillagot hozott el a világszerte gasztronómiai Oscar-díjként is emlegetett megmérettetésről - írj a cég közleményében. 2 Great Taste csillagot zsebelt be a Virágbéke hársméze - amely virágos zamatával igazi desszertméznek számít, miközben gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásáról is ismert fajtaméz.

A hársméz mellett elismerést kapott a Virágbéke málnavirágméze is, amely egy igen különleges fajtaméz. A málnabokrok virágairól gyűjtött méz olyannyira ritka, hogy nem minden évben termelhető belőle elvehető mennyiség. Különleges színéről és összetéveszthetetlen zamatáról ismerhető fel. Zamatos íze miatt leginkább önmagában ajánlott fogyasztani, desszertmézként.

Címkék:
méhészet, élelmiszer, méz, élelmiszeripar, verseny, méztermelés, gasztronómia, mézfogyasztás, méztermés, hárs,